小浜温泉 雲仙荘

四季折々の表情を見せる雲仙。そのふもとに、おいしい料理と、原泉湧き出る憩いのホテルが雲仙荘です
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料理人(向板編)
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    刺身はただ単に切るだけの作業じゃありません。その魚に見合う最適な切り方で魚の持つ旨さが引き出される。 切り口に艶があるか?刺身の角が立っているか? 器の選択とそれに見合う盛りかたができているか? 日常生活の中の、単純と思いがちな作業(仕事)を簡単に見て流さないよう、常に一つ一つの仕事が周囲からみられているという認識を忘れてはいけないし、緊張感は大事。




    Sashimi is not just a cutting work. The fish possessions are drawn out with the optimum cutting method corresponding to that fish. Is there a gloss on the cut? Is the corner of sashimi stand? Do you have choices of instruments and how to make it fit? Do not forget the perception that each work is constantly seen from the surroundings so as not to easily see the simple tasks (tasks) in everyday life, and it is important to keep in mind that tension is important.
    | 料理 | 00:46 | comments(0) | trackbacks(0) | ↑PAGE TOP
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